- 80 dag filetów z dorsza
- 50 dag pomidorów
- 2 duże cebule
- 2-3 ząbki czosnku
- 12 wydrylowanych zielonych oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Sparzone wrzątkiem pomidory obierz ze skórek i pokrój na ćwiartki, a cebulę w półplasterki, natomiast czosnek drobno posiekaj. Filety z dorsza oprósz solą i pieprzem.
Cebule, czosnek i pomidory wrzuć na rozgrzaną w rondlu oliwę i podsmaż przez kilka minut, delikatnie mieszając. Dodaj pokrojone w paseczki oliwki, posyp solą, pieprzem i tymiankiem, a następnie włóż dorsza, przykryj rondel i duś potrawę na niewielkim ogniu 30-35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz