Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Dorsz po kubańsku

Składniki na 4 porcje:
  • 75 dag filetów z dorsza
  • 3-4 brzoskwinie
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka drobno posiekanej skórki z pomarańczy
  • sok i skórka otarta z 1 cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 1-2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • mielony cynamon
  • sól
Filety z dorsza skrop sokiem i posyp otartą skórką z cytryny oraz solą. Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem, poukładaj na nim filety, obłóż je pokrojonymi na cząstki brzoskwiniami, posyp skórką pomarańczową, cynamonem i orzechami.

Na koniec filety polej winem oraz stopionym masłem i wstaw je do silnie nagrzanego piekarnika na 30-35 minut. Podawaj z ryżem lub z frytkami i surówkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...