Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Błyskawiczne Ragu

Składniki:
  • 1 łyżka stołowa oleju aromatyzowanego czosnkiem
  • ½ szklanki pokrojonego boczku
  • 250 g mielonej jagnięciny
  • 1 łyżka karmelizowanej cebuli
  • 3 łyżki wina Marsala lub Sherry
  • 3 łyżki soczewicy
  • 3 łyżki stołowe wody
  • ½ puszki posiekanych pomidorów
  • ½ szklanki startego Cheddara


W garnku podgrzej olej i usmaż boczek. Dodaj mięso mielone.
Dodaj cebule, Marsalę, pomidory, soczewicę i wodę. Doprowadź do wrzenia.
Gotuj na małym ogniu ok. 20min, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem posyp serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...