Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Biszkopt z owocem pasji

Składniki:
  • 2 suche podkłady biszkoptowe (po 250g każdy)
  • 2 kieliszki wina imbirowego
  • 500ml śmietany kremówki 30%-36%
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 8 owoców marakui (można zastąpić kiwi)

Na talerzu rozkrusz jeden podkład biszkoptowy, nasącz kieliszkiem wina. Drugi biszkopt rozkrusz na poprzedni i nasączyć drugim kieliszkiem wina. Śmietanę wolno zmiksuj z cukrem pudrem i miąższem z 2 marakui. Ubitą,na lekki krem, śmietaną polej biszkopty. Wydrąż miąższ z pozostałych owoców, polej po wierzchu. Wstaw do lodówki, poczekaj aż stężeje.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...