Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Bekon smażony z pomidorami

Składniki:
  • 4 paski bekonu
  • 2 łyżeczki oleju czosnkowego
  • 1 pomidor, pokrojony
  • 2 łyżeczki sosu Worcestershire
  • 2 łyżki stołowe świeżo posiekanej pietruszki
  • Świeżo zmielony pieprz
  • Można podawać z chlebem

Potnij bekon na 3-4 paski. Olej podgrzej na patelni, smaż bekon aż będzie chrupki. Zdejmij go z patelni i połóż na papierowym ręczniku.

Na patelnie rzuć pomidora (z pestkami), przygotuj się na głośne skwierczenie i pryskający olej. Mieszaj kilka minut. Dodaj sos Worcestershire i dalej mieszaj, bekon wrzuć znów na patelnię i pomieszaj z pomidorem, przed podaniem na talerz.

Posyp danie pietruszką, świeżo zmielonym pieprzem i podawaj z chlebem maczanym w oleju z patelni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...