- 4 paski bekonu
- 2 łyżeczki oleju czosnkowego
- 1 pomidor, pokrojony
- 2 łyżeczki sosu Worcestershire
- 2 łyżki stołowe świeżo posiekanej pietruszki
- Świeżo zmielony pieprz
- Można podawać z chlebem
Potnij bekon na 3-4 paski. Olej podgrzej na patelni, smaż bekon aż będzie chrupki. Zdejmij go z patelni i połóż na papierowym ręczniku.
Na patelnie rzuć pomidora (z pestkami), przygotuj się na głośne skwierczenie i pryskający olej. Mieszaj kilka minut. Dodaj sos Worcestershire i dalej mieszaj, bekon wrzuć znów na patelnię i pomieszaj z pomidorem, przed podaniem na talerz.
Posyp danie pietruszką, świeżo zmielonym pieprzem i podawaj z chlebem maczanym w oleju z patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz