Szukaj przepisów

wtorek, 3 lipca 2012

Kasza manna z miodem

Składniki:
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka rodzynek
  • 2 łyżki posiekanej skórki pomarańczy
  • 1 łyżka tartej bułki
  • 3 łyżki miodu
Kasze zagotowujemy w szklance mleka. Dodajemy druga szklankę mleka i ciągle mieszając gotujemy jeszcze 10 minut. Do ostudzonej kaszy dodajemy 2 łyżki masła utarte z trzema łyżkami cukru, sparzone rodzynki i skórkę pomarańczową. Wszystko razem mieszamy.
Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, posypujemy tarta bułką i rozkładamy do niego kaszę, którą smarujemy z wierzchu miodem.
Zapiekamy około 20 minut w temperaturze 220C

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...