- 2 cebule
- 3 marchewki
- 10 dag szpiku wołowego
- 4 łyżki oleju
- 4 porcje antrykotu (po 200 g)
- szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu
- 10 małych marynowanych cebulek
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- brokuły
Następnie rozgrzej na patelni łyżkę oleju i usmaż na nim na złocisty kolor cebulę. Potem dodaj marchewkę i duś razem z cebulą przez 5 minut. Na pozostałym oleju smaż steki (z każdej strony 3 minuty), usmażone ułóż na podgrzanym talerzu, posól i popieprz.
Na pozostałym tłuszczu podgrzej cebulki. Steki obłóż cebulką i szpikiem, na wierzchu ułóż duszone marchewki.
Danie udekoruj ugotowanymi różyczkami brokułów i marchewką. Odpowiednimi dodatkami będą makaron wstążki lub ziemniaki posypane pietruszką i zieloną sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz