Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Zupa kukurydziana z chipsami kukurydzianymi i serem

Składniki:
  • 500g mrożonej kukurydzy
  • 2 cebulki dymki ze szczypiorem
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki stołowe semoliny
  • 1l dowolnego bulionu lub 1l gorącej wody + koncentrat bulionowy
  • opakowanie chipsów kukurydzianych
  • starty żółty ser

Ustaw piekarnik na 200°C

Kukurydzę zalej gorącą wodą. Powinna lekko zmięknąć. Odlej wodę. Zmiksuj w malakserze na jednolitą masę z pokrojoną dymką, czosnkiem i semoliną. Przełóż masę do garnka, zalej bulionem. Gotuj 10 minut. Chipsy rozłóż na blasze, posyp startym serem. Zapiekaj, aż ser się rozpuści.
Na talerz wlej porcję zupy i nałóż porcję chipsów z serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...