Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Stek z puree z białej fasoli

Składniki:
  • 2 łyżki oliwy aromatyzowanego czosnkiem + odrobina do smażenia
  • cytryna (skórka + sok)
  • puszki białej fasoli
  • cienko pokrojony kotlet z polędwicy wołowej lub antrykotu

Wlej odrobinę oliwy na patelnię, wrzuć kotlet (bez przypraw, panierki i rozklepywania). Smaż po 2 minuty z każdej strony. Osącz fasolę z zalewy, przepłucz wodą. Do rondelka wlej oliwę, zetrzyj trochę skórki z cytryny, wrzuć fasolę, wymieszaj. Z patelni zdejmij kotleta. Na patelnię wyciśnij sok z cytryny, zamieszaj z tłuszczem ze smażenia. Polej kotlet. Podgrzaną fasolę rozgnieć na puree. Wyłóż na talerz. Posyp odrobiną natki pietruszki i skrop oliwą aromatyzowaną czosnkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...