- 2 łyżki oliwy aromatyzowanego czosnkiem + odrobina do smażenia
- cytryna (skórka + sok)
- puszki białej fasoli
- cienko pokrojony kotlet z polędwicy wołowej lub antrykotu
Wlej odrobinę oliwy na patelnię, wrzuć kotlet (bez przypraw, panierki i rozklepywania). Smaż po 2 minuty z każdej strony. Osącz fasolę z zalewy, przepłucz wodą. Do rondelka wlej oliwę, zetrzyj trochę skórki z cytryny, wrzuć fasolę, wymieszaj. Z patelni zdejmij kotleta. Na patelnię wyciśnij sok z cytryny, zamieszaj z tłuszczem ze smażenia. Polej kotlet. Podgrzaną fasolę rozgnieć na puree. Wyłóż na talerz. Posyp odrobiną natki pietruszki i skrop oliwą aromatyzowaną czosnkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz