Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Siekane Ceviche

Składniki:
  • 500g filetów z żabnicy
  • 2 łyżeczki grubej soli
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • ⅓ szklanki soku z limety (z plastikowej butelki)
  • 3 cebulki dymki ze szczypiorem
  • jalapeño lub zielona Chili
  • pęczek świeżej kolendry

Rybę pokrój w drobną kostkę. Przełóż do miski, posyp solą i oregano. Zalej sokiem z limety. Marynuj 8 minut ! ( nie więcej, bo ryba zrobi się kwaśna).
Cebulki i kolendrę posiekaj, z papryczki usuń pestki, i też drobno posiekaj. Zamarynowaną rybę wymieszaj z zielonymi dodatkami. Dopraw do smaku solą. Podawaj z kukurydzianymi chipsami.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...