- 5 jajek
- ok. 500g (2 ½ szklanki) słodkiej kukurydzy w puszce
- ok. 390g (1 ¾ szklanki) kukurydzy kremowej
- 1 ⅓ szklanki mleka
- 1 ⅓ szklanki śmietany kremówki
- ⅓ szklanki mąki
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki soli
Potrzebny sprzęt: szklane naczynie 25cm na 30 cm, wysmarowane masłem
Nastaw piekarnik na ok. 190°C
W dużej misce wymieszaj razem jajka. Łyżką dodaj obie kukurydze, mleko, śmietanę, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wszystko wlej do naczynia wysmarowanego masłem. Piecz 1h, aż będzie złoto-brązowe. Podawać od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz