Szukaj przepisów

czwartek, 19 lipca 2012

Pudding z kukurydzy

Składniki:
  • 5 jajek
  • ok. 500g (2 ½ szklanki) słodkiej kukurydzy w puszce
  • ok. 390g (1 ¾ szklanki) kukurydzy kremowej
  • 1 ⅓ szklanki mleka
  • 1 ⅓ szklanki śmietany kremówki
  • ⅓ szklanki mąki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli

Potrzebny sprzęt: szklane naczynie 25cm na 30 cm, wysmarowane masłem
Nastaw piekarnik na ok. 190°C

W dużej misce wymieszaj razem jajka. Łyżką dodaj obie kukurydze, mleko, śmietanę, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wszystko wlej do naczynia wysmarowanego masłem. Piecz 1h, aż będzie złoto-brązowe. Podawać od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...