- 2 filety z łososia, bez skóry
- 2 łyżki stołowe oleju roślinnego
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- ½ szklanki grzybów shiitake, sparzonych i pokrojonych
- ok. 390 g, 1 ¾ szklanki, kapusty chińskiej, łodygi oddzielone od liści, posiekane
- 3 łyżki stołowe sosu sojowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- sól i świeżo zmielony pieprz
Na średnim ogniu rozgrzej patelnie, połóż łososia i smaż ok. 4 min. z każdej strony. W międzyczasie na drugą patelnie wlej olej i wrzuć czosnek, teraz rozgrzej patelnię. Dodaj pocięte grzyby, łodygi kapusty i mieszaj nieustannie przez 1 min. Przykryj patelnię i gotuj 5 min. Zdejmij pokrywkę i dodaj liście kapusty, sos sojowy, olej sezamowy i gotuj jeszcze 2-3 min.
Ułóż zieleninę i łososia na talerzu. Przypraw solą i pieprzem, od razu podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz