Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Mozzarella w karocy

Składniki:
  • 6 kromek białego chleba bez skórki (najlepiej chleba tostowy)
  • Ser mozzarella, pocięty w plastry
  • ½ szklanki mleka
  • 3 czubate łyżki mąki
  • 1 jajko
  • Sól i świeżo zmielony pieprz
  • ½ szklanki oliwy z oliwek (do smażenia)

Zrób kanapki z chleba i mozzarelli, zostawiając brzegi niewypełnione serem. Dociśnij je, aby kromki się skleiły. Do jednej miseczki wlej mleko, do drugiej wsyp mąkę a w trzeciej rozbełtaj jajko (z solą i pieprzem). Podgrzej patelnię z oliwą na średnim ogniu. Każdą kanapkę zanurz w mleku, mące a na końcu w jajku. Smaż z każdej strony, aż tosty będą złote i chrupiące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...