Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Lody Margarita

Składniki:
  • 150g cukru pudru
  • 125 ml soku z limety (z plastikowej buteleczki) lub wyciśniętego z limonek
  • 2 łyżki stołowe tequili
  • 3 łyżki stołowe likieru pomarańczowego
  • 500ml śmietany kremówki

Cukier puder, sok z limonek i alkohole wymieszaj w misce. Nadal mieszając, wlej śmietanę. Ubij na gładką i kremową masę (nie za sztywno). Przełóż do zamykanego pojemnika. Włożyć na kilka godzin do zamrażalnika. Brzegi kieliszków natrzyj kawałkiem limety i zanurz w cukrze z odrobiną soli. Nałóż porcję deseru do kieliszków. Udekoruj startą skórką z limonek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...