- 2 szklanki bulionu z kury
- Pierś z kurczaka (lub inna dowolna część)
- Ok. 126g posiekanego jarmużu
- 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 112g hiszpańskiej kiełbasy chorizo, pokrojonej w kostkę
- 1 puszka (ok. 400g) fasoli, odcedzonej
- Słodka papryka, do przybrania
W garnku ugotuj bulion, wrzuć kurczaka i gotuj na małym ogniu jeszcze ok. 10 min. (aż nie będzie różowy).
W międzyczasie poszarp i gotuj jarmuż w osolonej wodzie przez ok. 5 min potem odcedź. Na patelni podgrzej oliwę, wrzuć posiekane chorizo i fasolę, pomieszaj wszystko. Dolej kilka łyżek stołowych bulionu.
Ułóż fasolę i chorizo na talerzu lub na płytkiej misce, rzuć na nie jarmuż na to wszystko połóż kurczaka. Bladego kurczaka posyp papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz