Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Kurczak z chorizo i fasolą

Składniki:
  • 2 szklanki bulionu z kury
  • Pierś z kurczaka (lub inna dowolna część)
  • Ok. 126g posiekanego jarmużu
  • 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 112g hiszpańskiej kiełbasy chorizo, pokrojonej w kostkę
  • 1 puszka (ok. 400g) fasoli, odcedzonej
  • Słodka papryka, do przybrania

W garnku ugotuj bulion, wrzuć kurczaka i gotuj na małym ogniu jeszcze ok. 10 min. (aż nie będzie różowy).

W międzyczasie poszarp i gotuj jarmuż w osolonej wodzie przez ok. 5 min potem odcedź. Na patelni podgrzej oliwę, wrzuć posiekane chorizo i fasolę, pomieszaj wszystko. Dolej kilka łyżek stołowych bulionu.

Ułóż fasolę i chorizo na talerzu lub na płytkiej misce, rzuć na nie jarmuż na to wszystko połóż kurczaka. Bladego kurczaka posyp papryką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...