Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Curry w pospiechu

Składniki:
  • 2 łyżki oleju
  • 2 pokrojone cebulki dymki ze szczypiorem
  • 2 łyżki zielonej tajskiej pasty curry
  • 1 kg kurzych udek (bez skóry i kości, pokrojonych)
  • ok. 400g mleka kokosowego
  • 250ml wrzącej wody + kostka bulionowa
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 ½ szklanki mrożonego zielonego groszku
  • 1 ½ szklanki mrożonej fasolki szparagowe
  • 1 ½ szklanki mrożonej soi
  • garść posiekanej kolendry

Olej rozgrzej w woku, wrzuć dymkę i pastę curry. Wymieszaj. Dodaj kurczaka. Chwilę smaż. Zalej mleczkiem i bulionem. Dodaj sos rybny. Wrzuć groszek i soję. Duś ok.10 minut. Dorzuć fasolkę szparagową i trochę kolendry. Kilka minut trzymaj jeszcze na gazie.
Podawaj z ryżem, limonkami i pozostałą kolendrą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...