- 2 łyżki oleju
- 2 pokrojone cebulki dymki ze szczypiorem
- 2 łyżki zielonej tajskiej pasty curry
- 1 kg kurzych udek (bez skóry i kości, pokrojonych)
- ok. 400g mleka kokosowego
- 250ml wrzącej wody + kostka bulionowa
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 ½ szklanki mrożonego zielonego groszku
- 1 ½ szklanki mrożonej fasolki szparagowe
- 1 ½ szklanki mrożonej soi
- garść posiekanej kolendry
Olej rozgrzej w woku, wrzuć dymkę i pastę curry. Wymieszaj. Dodaj kurczaka. Chwilę smaż. Zalej mleczkiem i bulionem. Dodaj sos rybny. Wrzuć groszek i soję. Duś ok.10 minut. Dorzuć fasolkę szparagową i trochę kolendry. Kilka minut trzymaj jeszcze na gazie.
Podawaj z ryżem, limonkami i pozostałą kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz