- 110g + 1 łyżka stołowa niesolonego masła
- Ok. 112g gorzkiej czekolady (60% kakao)
- 2 jajka
- ¾ kubka cukru pudru
- 3 łyżki stołowe mąki
Potrzebny sprzęt: 4 kubeczki
Ustaw piekarnik na ok. 200˚C
Masłem wysmaruj kubeczki
Rozpuść czekoladę i masło (w mikrofalówce lub kąpieli wodnej), odstaw żeby trochę ostygła.
W innej misce zmieszaj jajka, cukier, mąkę i wlej czekoladę, wymieszaj. Wlej miksturę do 4 kubeczków. Piecz ok. 20 min., czekokubki powinny być twarde i spieczone na wierzchu, a miękkie i ciągnące pod spodem.
Połóż kubeczki i łyżeczki na talerzu. Pamiętaj, żeby ostrzec ludzi, że deser jest GORĄCY!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz