Szukaj przepisów

piątek, 8 listopada 2013

Zupa ogórkowa Magdy Gessler

Składniki:
  • żeberka wieprzowe 500 g
  • kawałek selera 
  • por 1/2 
  • marchewka 1 
  • pietruszka 1 
  • ogórki kiszone 6 
  • ziemniaki 6
  • śmietana 18% 1 filiżanka 
  • koperek 1/2 pęczka
  • sól 
  • pieprz

Gotować seler, pietruszkę i por razem z mięsem około godziny. Wyjąć pietruszkę, por i seler. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do gotującego się wywaru. Gotować 15 minut. Pokroić  ogórki cieniutkie plasterki, dodać do zupy. Gotować 5 minut. Dodać śmietanę oraz posiekany koperek.
Zupę podawać  z mięsem z ugotowanych żeberek.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...