Szukaj przepisów

piątek, 8 listopada 2013

Kotlety mielone Magdy Gessler

Składniki:
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe 1 kg
  • cebule 2 
  • jajka 2 
  • kajzerka 1 
  • masło 50 g
  • sól i pieprz do smaku 
  • mleko do namoczenia bułki 
  • bułka tarta do obtaczania 
  • olej do smażenia

Czym byłaby polska kuchnia bez tradycyjnego mielonego?
Mięso mielone wkładamy do szklanego naczynia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Kajzerkę moczymy w mleku i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Przestudzoną cebulę, zmieloną bułkę, jajka, 50 ml wody i przyprawy dodajemy do mięsa. Dokładnie wszystko mieszamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...