Składniki:
● 6 cebul
● 2 łyżki oliwy
● szklanka bulionu warzywnego
● liść laurowy
● 3–4 ziarna ziela angielskiego
● 2–3 łyżki jasnego miodu
● 2–3 łyżki octu balsamicznego
● 6 goździków
● 1 kg surowej białej kiełbasy
● sól
● pieprz
Cebule obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oliwie na
złoty kolor. Podlać bulionem, dodać liść laurowy, ziele angielskie,
miód, ocet balsamiczny i goździki. Dusić na wolnym ogniu, aż cebula
całkowicie się rozpadnie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Kiełbasę
przygotować w dowolny sposób. Podawać z konfiturą z cebuli.
Przepis na 6 porcji. Porcja: 424 kcal. Przygotowanie: 25 minut
Znajdziesz tutaj gotowe, sprawdzone przepisy na ciasta, ciastka, wypieki, przekąski, przystawki, dania, zupy, potrawy, sosy, przetwory oraz inne dania. Przepisy kucharzy: Magda Gessler, Nigella Lowson, Nigel Slater, Kudłaci Kucharze
Szukaj przepisów
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz