Składniki:
• wywar wołowo – warzywny
• 1 słoiczek ostrej
musztardy
• 1 łyżka skrobi kukurydzianej
Sposób
przygotowania:
1. Wywar zagotować.
2. Do gotującego się bulionu dodać musztardę. Energicznie mieszać trzepaczką.
Mieszanina będzie przypominać zważoną masę, tak ma być.
3. Skrobię rozpuścić w wodzie. Dodać do bulionu z musztardą. Mieszać do
zgęstnienia.
4. Do sosu dodać kawałki gotowanej wołowiny, która gotowała się w bulionie.
5. Podawać na gorąco. Ozdobić pietruszką.
Znajdziesz tutaj gotowe, sprawdzone przepisy na ciasta, ciastka, wypieki, przekąski, przystawki, dania, zupy, potrawy, sosy, przetwory oraz inne dania. Przepisy kucharzy: Magda Gessler, Nigella Lowson, Nigel Slater, Kudłaci Kucharze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz