Składniki:
• 1 puszka pomidorów w
kawałkach bez skórki
• 2 ząbki czosnku
• pół kosteczki przyprawowej z
bazylii (lub świeże zioła, jeśli mamy)
• szczypta soli
• szczypta
oregano
• szczypta cukru
Sposób
przygotowania:
1. Pomidory przełożyć z puszki do miseczki.
2. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do pomidorów.
3. Skruszyć do pomidorów kostkę przyprawową (lub dodać posiekane zioła).
4. Dodać przyprawy.
5. Wszystkie składniki zmiksować blenderem na jednolitą masę.
6. Wykorzystywać jako podkład pod nadzienie do pizzy, calzone oraz zapiekanek.
Świetnie smakuje też położony na wierzchu.
Znajdziesz tutaj gotowe, sprawdzone przepisy na ciasta, ciastka, wypieki, przekąski, przystawki, dania, zupy, potrawy, sosy, przetwory oraz inne dania. Przepisy kucharzy: Magda Gessler, Nigella Lowson, Nigel Slater, Kudłaci Kucharze
Szukaj przepisów
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz