Składniki:
• 5 jajek ugotowanych na twardo
• 5-6 ogórków
kiszonych
• 6 średnich ugotowanych ziemniaków
• ½ cebuli
• ½ pęczka
szczypiorku (białe cebulki z zieloną częścią)
• majonez
• sól, pieprz
świeżo zmielony
Sposób przygotowania:
1. Ugotowane i obrane
jajka pokroić w kosteczkę.
2. Szczypiorek i cebulkę posiekać
drobniutko.
3. Ogórki pokroić w kostkę. Odsączyć na
sicie.
4. Ziemniaki (wcześniej ugotowane i
ostudzone) pokroić w kostkę.
5. Składniki wymieszać w miseczce.
6. Doprawić solą i świeżo zmielonym
pieprzem.
7. Dodać majonez, wymieszać.
8. Podawać od razu, można też przechowywać w
lodówce.
Znajdziesz tutaj gotowe, sprawdzone przepisy na ciasta, ciastka, wypieki, przekąski, przystawki, dania, zupy, potrawy, sosy, przetwory oraz inne dania. Przepisy kucharzy: Magda Gessler, Nigella Lowson, Nigel Slater, Kudłaci Kucharze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz