Szukaj przepisów

niedziela, 22 czerwca 2014

Tatar we wstążki

Składniki:
  • 500g filetu wołowy
  • 4 ząbki czosnku
  • 15g świeżego imbiru
  • 4 plastry cebuli
  • 4 cebulki dymki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 1/2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżeczki gochugaru (koreańskie czerwone chilli w proszku)
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 azjatyckie (nashi) gruszka
  • 2 sałaty dziecko gem
  • 4 jajka przepiórcze
  • białe nasiona sezamu
Przygotowanie:

Odciąć wszelkie ścięgna z wołowiny, a następnie pokroić cienko mięso. Kilka plasterków pokroić w super cienkie paski. Umieść wszystko w dużej misce.

Czosnek, imbir oraz cebulę rozgnieść w możdzierzu, następnie przełożyć do miski. Dobrze wymieszać.
Pokroić w paski gruszkę. Liści sałaty umyć i dobrze osuszyć, podzielić na 4 porcje. Umieścić kilka pasków z gruszki na każdym liściu, a następnie część z wołowiny.
Z jaj przepiórczych starannie oddziel żółtka od białka. Żółtko ułożyć na paskach wołowiny i posypać sezamem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...