- jajka 4
- rzeżucha 1 szklanka
- koperek pół pęczka
- kurkuma ćwierć łyżeczki
- miękkie masło 50 g
- majonez 1-2 łyżki
- sól i kolorowy pieprz do smaku
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić w zimnej wodzie. Obrać, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka. Żółtka zmiksować z masłem, kurkumą i majonezem. Posiekać połowę rzeżuchy i koperek. Wymieszać z masą żółtkową. Doprawić solą i kolorowym pieprzem. W razie potrzeby dodać więcej majonezu ale masa nie powinna być zbyt mokra. Formować kule i wkładać w połówki białek.
Resztę rzeżuchy opłukać i dokładnie wysuszyć. Wcisnąć połówki jajek w rzeżuchę, tak aby obkleiła białka. Ułożyć na półmisku, obsypać rzeżucha i kolorowym pieprzem.
Czas przygotowania 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz