- 50 g zielonego obranej młodej fasoli
- 1 jajko z wolnego wybiegu (schłodzone)
- 2 łyżki stołowe majonezu light
- 2 łyżki stołowe osuszonych młodych kaparów
- 4 korniszony osuszone i pokrojone
- 1/4 łyżeczki od herbaty suszonych ziół (różnych)
- 1 puszka 185 gr tuńczyka
- 2 duże tortille z mąki
- mała garść młodych liści szpinaku
- 1 duży dojrzały pomidor, przekrojony na 8 części
- 20 g czarnych oliwek
- świeżo zmielony czarny pieprz
Do gotującej wody wrzucić fasolę i gotować przez 4 minuty. Wyjąć fasolę na sito i schłodzić pod bieżącą wodą, osuszyć. W tej samej wodzie po fasoli gotować jajko przez 8 minut po czym schłodzić pod zimną woda i pozostawić do ostygnięcia.
Do miski wrzucić majonez, kapary, korniszony, zioła, pieprz i tuńczyka. Wymieszać delikatnie wszystko razem ale tak aby tuńczyka za bardzo nie rozgnieść.
Obrać jajko i przekroić na 4 ćwiartki. Na tortilli ułożyć liście szpinaku, Dodać zielonej fasoli.
Mieszankę z tuńczyka podzielić na 2 tortille i ułożyć na tortille, dodać jajko, pomidor oraz oliwki.
Tak przygotowaną tortillę, można spożyć od razu jak również zwinąć jak naleśnik, owinąć w folię i schłodzić. Schłodzoną należy spożyć w ciągu 24 godzin.
Porcja 325 Kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz