Składniki:
- 250 g mielonego wieprzowego
- 250 g mielonego wołowego
- 1 cebula drobno posiekana
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki pasty Harrisa (papryka chilli, czosnek przyprawy)
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczka papryki podpalanej
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayene
- 1 łyżeczka tymianku
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka majeranku
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- opcjonalnie 1/2 łyżeczki czegoś ostrego
- do polewania wywar z mięsa, kurczaka lub warzyw - opcjonalnie
- 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia
Połącz wszystkie składniki w dużej misce, z wyjątkiem oliwy z oliwek i wywaru.
Zagnieść razem aby składniki się dobrze połączyły
Podzielić mięso garściami na małe kawałki i zrolować w małe kształty kiełbasek
Na głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć kiełbaski przez 20-30 min na średnim ogniu, kilkakrotnie przewracając. Podlewać wywarem aby nie były zbyt suche.
Podawać z musztardą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz