Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Wołowina mielona zapiekana z warzywami

Składniki:
  • 50 dag chudej mielonej wołowiny
  • 2 cebule
  • 4 pomidory lub 2 łyżki koncentratu
  • 5 łyżek groszku konserwowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 białko
  • 1 mała łyżka jarzynki
  • tymianek, pieprz
  • 1 łyżeczka oliwy
Mięso wymieszaj z posiekaną cebulą, drobno pokrojonymi obranymi pomidorami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pianą z białka, groszkiem i przyprawami. Nieduże żaroodporne naczynie wysmaruj łyżeczką oliwy i wypełnij masą mięsną. Piecz 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.

Podawaj na gorąco z surówką lub na zimno z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...