- 6 cienkich kotletów wieprzowych (ok. 75 dag)
- 40 dag kwaszonej kapusty
- 40 dag papryki
- 1 cebula
- 7 łyżek oleju
- 1/8 litra białego wina
- 1/2 litra rosołu
- 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
- pieprz, sól, cukier
Płaty mięsa posyp solą i pieprzem. Na każdy połóż łyżkę podsmażonej kapusty, zroluj i obwiąż nitką lub zepnij wykałaczką. Obsmaż na reszcie oleju, po czym zalej połową rosołu i duś pod przykryciem półtorej godziny, podlewając resztą rosołu.
Na koniec rolady wyjmij i odstaw w ciepłe miejsce. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj z zimną wodą i zagęść sos. Rolady podawaj polane sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz