Składniki:
- 1 kg kurek
- 1 cebula
- 200 ml śmietany 18%
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Kurki dokładnie opłucz w wodzie, namocz je w roztworze gorącej wodzy z 2 łyżkami soli, by wypłukać z nich cały piasek.
Podziel grzyby na 3 części. Dwie z nich podsmaż osobno na maśle: 1 porcję mocniej, drugą al dente. Wymieszaj je ze sobą, dodaj surową część grzybów i posiekaną, podsmażoną cebulę. Gotuj w sosie powstałym ze smażenia z dodatkiem śmietany.
Kurki dokładnie opłucz w wodzie, namocz je w roztworze gorącej wodzy z 2 łyżkami soli, by wypłukać z nich cały piasek.
Podziel grzyby na 3 części. Dwie z nich podsmaż osobno na maśle: 1 porcję mocniej, drugą al dente. Wymieszaj je ze sobą, dodaj surową część grzybów i posiekaną, podsmażoną cebulę. Gotuj w sosie powstałym ze smażenia z dodatkiem śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz