Szukaj przepisów

czwartek, 19 lutego 2015

Naleśniki z ratatuj Magdy Gessler

Gulasz warzywny z dużą ilością papryki, pomidorami i bakłażanem był dość ostry, dlatego świetnie wzbogacał delikatny smak naleśników.

Składniki ratatuj:
  • 2 papryki żółte
  • 2 papryki czerwone
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 5 pomidorów
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oleju
  • sól
  • zioła (tymianek, oregano)

Bakłażany opiec nad gazem, aż zmiękną. Następnie przełożyć do garnka, przykryć, poczekać, aż nieco ostygną, obrać ze skórki. Papryki posmarować oliwą, upiec i następnie również obrać ze skórki. Resztę warzyw również upiec na blaszce z dodatkiem oliwy. Na patelni podsmażyć czosnek, dodać pomidory oraz resztę warzyw pieczonych pokrojonych w kostkę. Dusić 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...