Gulasz warzywny z dużą ilością papryki, pomidorami i bakłażanem był dość ostry, dlatego świetnie wzbogacał delikatny smak naleśników.
Składniki ratatuj:
Bakłażany opiec nad gazem, aż zmiękną. Następnie przełożyć do garnka, przykryć, poczekać, aż nieco ostygną, obrać ze skórki. Papryki posmarować oliwą, upiec i następnie również obrać ze skórki. Resztę warzyw również upiec na blaszce z dodatkiem oliwy. Na patelni podsmażyć czosnek, dodać pomidory oraz resztę warzyw pieczonych pokrojonych w kostkę. Dusić 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami.
Składniki ratatuj:
- 2 papryki żółte
- 2 papryki czerwone
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 5 pomidorów
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 5 łyżek oleju
- sól
- zioła (tymianek, oregano)
Bakłażany opiec nad gazem, aż zmiękną. Następnie przełożyć do garnka, przykryć, poczekać, aż nieco ostygną, obrać ze skórki. Papryki posmarować oliwą, upiec i następnie również obrać ze skórki. Resztę warzyw również upiec na blaszce z dodatkiem oliwy. Na patelni podsmażyć czosnek, dodać pomidory oraz resztę warzyw pieczonych pokrojonych w kostkę. Dusić 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz