Szukaj przepisów

poniedziałek, 7 lutego 2011

Ciasto marchewkowe

Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 szklanki cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki startej marchewki (na drobnych oczkach tarki; ok. 2-3 duże marchewki)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • można dodać różne bakalie
Całe jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, powoli dodajemy olej i mąkę, następnie marchewkę, proszek, sodę i cynamon. Pieczemy w wysokiej blaszce wyłożonej pergaminem. Czas pieczenia –ok -40 minut. Temperatura 180 st. C; piekarnik przed wstawieniem ciasta powinien być podgrzany. Na koniec można polać je polewą z naszego przepisu :)
A oto wynik 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...