Szukaj przepisów

wtorek, 24 marca 2015

Zupa krem z dyni i pomidorów Magdy Gessler


Przepis Magdy Gessler z rewolucji w restauracji "Lemon Capri" w Pile


Składniki:
  • 1 kg dyni
  • 0,5 kg pomidorów świeżych
  • puszka pomidorów konserwowych
  • 1 duża cebula
  • śmietana słodka
  • 200 g sera gruyere
  • mielone chilli
  • mielone ziele angielskie
  • dojrzałe gruszki

Sposób przygotowania:
Dynię obierz ze skóry, wydrąż nasiona, miąższ pokrój w mniejsze kawałki. Podsmaż ją na oliwie z posiekaną cebulą.

Świeże pomidory pokrój na cząstki i dodaj je do dyni. Dodaj także pomidory z puszki wraz z sokiem. Całość zalej wodą i gotuj do miękkości. Zblenduj. Dodaj śmietanę. Zupę z dyni i pomidorów dopraw solą, pieprzem, chilli i zielem angielskim. Na końcu dodaj starty na grubych oczkach ser gruyere.

Gruszki obierz, pokrój w ćwiartki, ułóż na blaszce wyłożoną pergaminem i piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Zupę-krem z dyni i pomidorów Magda Gessler podawała z kleksem śmietany i kawałkiem pieczonej gruszki.

Brzmi niesamowicie apetycznie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...