Składniki:
- Mięso z dziczyzny 400 g
- Podgardle wieprzowe 300 g
- Łopatka cielęca 300 g
- wołowina 300 g
- wątroba wieprzowa 300 g
- grzyby suszone 400 g
- czerstwa bułka 2 sztuki
- jałowiec
- gałka muszkatołowa
- ziele angielskie
- liść laurowy
- sól
- pieprz
Obsmażone na patelni mięso przełożyć do garnka i zalewać wodą. Dodać grzyby i przyprawy. Pod koniec duszenia dodać wątrobę i chwilę dusić. Zemleć mięso i bułkę namoczoną w mleku. Do tak przygotowanej masy dodać jaja i gałkę muszkatołową. Pasztet piec w temperaturze 160°C przez dwie godziny.Podawać z chrzanem i marynatami.
Czas 3 godz. 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz