Składniki:
- żółtka 3
- białka 5
- mąka kukurydziana 1 łyżeczka
- dżem
- cukier 100 g
- mąka pszenna 1 łyżeczka
- masło 2 łyżki
Utrzeć żółtka z cukrem, białka ubić na pianę. Dodać do żółtek. Wymieszać mąkę pszenną i kukurydzianą i wsypać do masy. Delikatnie wymieszać. Stopić w rondelku masło i przelać do małego naczynia żaroodpornego. Wylać przygotowane ciasto na masło. Przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego do 200 °C piekarnika. Piec ok. 7 min, aby omlet uzyskał złoty kolor.
Przełożyć usmażony omlet na talerz. Rozsmarować na środku marmoladę i złożyć na pół.
Podawać także ze świeżymi owocami.
Czas 15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz