Składniki:
- ciasto kruche 120 g
- ser twarogowy 600 g
- masło 100 g
- cukier kryształ 120 g
- jajko 1-2
- mąka ziemniaczana 20 g
- mąka 10 g
- rodzynki 20 g
- skórka pomarańczowa 20 g
- śmietana 22% 20 g
- cukier wanilinowy 20 g
Ser zemleć na maszynce. Ubić białka na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem. Do żółtek dodać ser, śmietanę, bakalie, cukier wanilinowy i masło. Wmieszać w pianę z białek. Dodać mąkę. Wymieszać. Kruchym ciastem wylepić spód i boki blaszki. Podpiec 10 min w piekarniku nagrzanym do 200°C. Wyjąć. Na podpieczony spód wlać masę serową. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni°C.
Czas 1 godz. 40 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz