Składniki:
- pierś kaczki 1
- kacze żołądki 2
- kacze wątróbki 2
- jabłka (szara reneta) 1
- cebula 1
- melon 2 kawałki
- orzechy piniowe lub prażone laskowe 1 łyżka
- wódka calvados 2 łyżki
- arbuz kilka plastrów
- czosnek 1 ząbek
- cukier i sól
Na wolnym ogniu, powoli usmażyć pierś kaczki, tak aby wytopił się tłuszcz. Pokroić żołądki w drobne paski, usmażyć. Pokroić wątróbki w grubą kostkę, również usmażyć i odłożyć. Następnie na tym samym tłuszczu usmażyć cebulę z odrobiną czosnku. Dodać jabłko i melona. Połączyć z mięsem i doprawić calvadosem, solą i cukrem. Odparować. Podawać na plastrach arbuza.
Czas 1 godz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz