Szukaj przepisów

wtorek, 24 marca 2015

Pasta z łososia Magdy Gessler

Pasta z łososia według Magdy Gessler to fantastyczny dowód na to, że kanapki mogą być smaczne i zaskakujące. Jeśli znudziło ci się okładanie chleba szynką i serem, koniecznie wypróbuj przepis z programu "Kuchenne rewolucje". Ta delikatna a zarazem wyrazista w smaku pasta przypadnie ci do gustu. Pod warunkiem, że lubisz ryby. I to pod każdą postacią.

Składniki:
  • wędzony łosoś
  • ugotowane żółtka
  • przecier pomidorowy
  • słodka cebula
  • papryka słodka
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:
Rybę przepuść przez maszynkę. Wymieszaj z przecierem pomidorowym. Dodaj posiekane żółtka, i cebulę. Pamiętaj, by cebulę posiekać ręcznie, jeśli zrobisz to mechanicznie cebula będzie gorzka i popsuje smak pasty z łososia.

Dodaj posiekana natkę pietruszki, całość dopraw solą, pieprzem ziołowym i papryką słodką. Dokładnie wymieszaj.

Pastę z łososia podawaj ze świeżym, chrupiącym, pachnącym pieczywem!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...