Pasta z łososia według Magdy Gessler to fantastyczny dowód na to, że kanapki mogą być smaczne i zaskakujące. Jeśli znudziło ci się okładanie chleba szynką i serem, koniecznie wypróbuj przepis z programu "Kuchenne rewolucje". Ta delikatna a zarazem wyrazista w smaku pasta przypadnie ci do gustu. Pod warunkiem, że lubisz ryby. I to pod każdą postacią.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Rybę przepuść przez maszynkę. Wymieszaj z przecierem pomidorowym. Dodaj posiekane żółtka, i cebulę. Pamiętaj, by cebulę posiekać ręcznie, jeśli zrobisz to mechanicznie cebula będzie gorzka i popsuje smak pasty z łososia.
Dodaj posiekana natkę pietruszki, całość dopraw solą, pieprzem ziołowym i papryką słodką. Dokładnie wymieszaj.
Pastę z łososia podawaj ze świeżym, chrupiącym, pachnącym pieczywem!
Składniki:
- wędzony łosoś
- ugotowane żółtka
- przecier pomidorowy
- słodka cebula
- papryka słodka
- pieprz ziołowy
- sól
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Rybę przepuść przez maszynkę. Wymieszaj z przecierem pomidorowym. Dodaj posiekane żółtka, i cebulę. Pamiętaj, by cebulę posiekać ręcznie, jeśli zrobisz to mechanicznie cebula będzie gorzka i popsuje smak pasty z łososia.
Dodaj posiekana natkę pietruszki, całość dopraw solą, pieprzem ziołowym i papryką słodką. Dokładnie wymieszaj.
Pastę z łososia podawaj ze świeżym, chrupiącym, pachnącym pieczywem!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz