Szukaj przepisów

piątek, 14 marca 2014

Zupa brokułowa z kurczakiem Magdy Gessler

Składniki:
  • średni brokuł 1
  • średnia marchewka 1
  • mały seler 1/2
  • pierś z kurczaka 1/2
  • ryż 1/2 szklanki
  • śmietana 18% 1/2 szklanki
  • olej 2 łyżki
  • cebula 1
  • sól
  • pieprz
Zetrzeć marchewkę i seler na tarce o grubych oczkach. Pokroić cebulę w małą kostkę. W rondelku rozgrzać olej. Zeszklić cebulę. Dodać marchew i seler. Dusić kilka minut i wsypać ryż. Wlać 1,5 litra wody. Gotować. Pokroić w paski pierś kurczaka. Obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać do rondelka. Gotować aż ryż będzie miękki. Podzielonego na różyczki brokułu dodać do zupy. Gotować 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Zabielić śmietaną i podawać.

Czas 40 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...