Szukaj przepisów

piątek, 14 marca 2014

Zapiekanka z makaronu i kurczaka Magdy Gessler

Składniki:
  • makaron kokardki 2 szklanki
  • pierś z kurczaka 200 g
  • cukinia 1
  • papryka czerwona 1
  • śmietanka 18% 160 ml
  • ser żółty 100 g
  • jajko 1
  • sól
  • pieprz
Ugotować makaron w osolonej wodzie. Osolić umytą pierś z kurczaka, zawinąć w folie aluminiową i włożyć do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piec ok. 25 minut. Pokroić w paski paprykę i kurczaka. Połączyć makaron, paprykę, kurczaka i cukinię pokrojoną w kostkę. Doprawić solą i pieprzem.

Tak przygotowane składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Utrzeć jajko i wymieszać ze śmietaną. Wlać sos do naczynia żaroodpornego. Ewentualnie posypać żółtym serem startym na tarce o grubych oczkach.

Zapiekać ok. 30 min w piekarniku w temperaturze 180 °C.

Czas 1 godz. 10 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...