Szukaj przepisów

czwartek, 6 marca 2014

Zapiekane plastry bakłażana Magdy Gessler

Składniki:
  • bakłażan duży 1/3
  • pomidor 1
  • oliwa 4 łyżki
  • twaróg kozi 400 g
  • pomidorki cherry 8
  • mała cebula 1
  • bazylia do dekoracji
Nagrzać piekarnik do 190°C. Blachę do pieczenia posmarować oliwą. Pokroić pomidora w plastry.

Bakłażana pokroić na 8 dość grubych plastrów. Plastry obtoczyć w ulubionych ziołach. Ułożyć na blasze. Na każdym położyć plaster pomidora. Pokropić oliwą. Zapiekać 40 minut.

Udekorować krążkami cebuli, twarogiem, pomidorkami i listkami bazylii

Czas 55 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...