Szukaj przepisów

środa, 12 marca 2014

Tradycyjna zupa ogórkowa Magdy Gessler

Składniki:
  • żeberka wieprzowe 500 g
  • kawałek selera
  • por 1/2
  • marchewka 1
  • pietruszka 1
  • ogórki kiszone 6
  • ziemniaki 6
  • śmietana 18% 1 filiżanka
  • koperek 1/2 pęczka
  • sól
  • pieprz
Gotować seler, pietruszkę i por razem z mięsem około godziny. Wyjąć pietruszkę, por i seler. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do gotującego się wywaru. Gotować 15 minut. Pokroić ogórki cieniutkie plasterki, dodać do zupy. Gotować 5 minut. Dodać śmietanę oraz posiekany koperek.

Zupę podawać z mięsem z ugotowanych żeberek.

Czas 1 godz. 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...