Szukaj przepisów

czwartek, 6 marca 2014

Spaghetti z pomidorkami i parmezanem Magdy Gessler

Składniki:
  • makaron spaghetti 250 g
  • czosnek 2 ząbki
  • pomidorki koktajlowe 250 g
  • świeża bazylia 1/2 pęczka
  • parmezan 150 g
  • świeże oregano 1/2 pęczka
  • oliwa 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

Wrzucić makaron do wrzątku, ugotować al dente, a następnie odcedzić.

Wycisnąć czosnek przez praskę i krótko przesmażyć na oliwie. Dodać przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Doprawić solą i pieprzem. Posiekać oregano i bazylię i wsypać do pomidorków.

Krótko podsmażyć warzywa na patelni. Dodać ugotowany makaron. Podawać natychmiast udekorowane listkami świeżej bazylii i parmezanem.

Czas 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...