Szukaj przepisów

piątek, 14 marca 2014

Kotleciki mielone z pieczarkami i cebulą Magdy Gessler

Składniki:
  • mięso mielone 0,5 kg
  • pieczarki 400 g
  • jajka 2
  • bułka tarta
  • olej
  • papryka słodka
  • cebula 1
  • mąka 1 szklanka
  • masło 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
Doprawić mielone mięso solą, pieprzem i papryką. Dodać jajko i wymieszać.

Pokroić cebulę i pieczarki w kostkę. Cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, dodać pieczarki i podsmażać ok. 4 minut. Wymieszać cebulę, pieczarki i mięso. Formować kotleciki. Obtaczać w bułce tartej oraz jajku. Smażyć na patelni na złocisty kolor. Ozdobić świeżym koperkiem.

Czas 10 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...