Szukaj przepisów

poniedziałek, 10 marca 2014

Czekolada piernikowa Magdy Gessler

Składniki:
  • śmietanka 12% 1 szklanka
  • czekolada mleczna 1 tabliczka
  • kakao 3 łyżki
  • cynamon 1/4 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki
  • mielone chili 1/4 łyżeczki
  • mielony kardamon 1 łyżeczka
  • mielony imbir 1 łyżeczka
  • mleko 1 szklanka
Do garnka wlać mleko i śmietankę. Wymieszać i postawić na ogniu. Dodać pokruszoną na małe kawałki czekoladę, wszystkie przygotowane przyprawy i kakao. Podgrzać, od czasu do czasu mieszając, do momentu, gdy czekolada i kakao całkowicie się rozpuszczą. Zagotować i gorącą przelać do filiżanek.

Czas 10 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...