Szukaj przepisów

poniedziałek, 24 marca 2014

Camembert zapiekany z rukolą i pomidorkami Magdy Gessler

Camembert zapiekany z rukolą i pomidorkami Magdy Gessler to danie proste i wręcz ekspresowe. Efektownie można je podać, a samo przygotowanie nie powinno zająć nam więcej niż 30 minut.
Kolejny przepis z  "Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler.

Składniki:
  • okrągły ser camembert
  • rukola - 1 opak.
  • pomidorki koktajlowe
  • szczypiorek
  • sos winegret
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ser przekrój tak, aby powstały z niego dwa równe krążki.
Ułóż je pleśnią do dołu na brytfance. Włóż do piekarnika na 15-20 minut.

W czasie pieczenia przygotuj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i liście rukoli. Po wyjęciu sera ułóż go na warzywnej kompozycji i skrop sosem winegret (ewentualnie samą oliwą z oliwek).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...