Szukaj przepisów

piątek, 14 marca 2014

Aksamitna zupa z borowików Magdy Gessler


Składniki:
  • świeże borowiki 600 g
  • seler 1/4
  • pietruszka 1
  • duża marchew 1
  • śmietana 18% 1/2 szklanki
  • natka pietruszki 1/4 pęczka
  • oliwa 2 łyżki
  • cebula 1
  • bulion warzywny 1 1/2 l
  • sól
  • pieprz
Cebulę pokroić w talarki, grzyby w plasterki. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać grzyby i smażyć tak długo, aż woda odparuje. Dodać cebulę, masło, sól i pieprz. Podsmażyć. Pietruszkę, seler i marchew pokroić na kawałki i zalać bulionem. Gotować 20 minut. Dodać grzyby z cebula i gotować jeszcze 10 minut. Zdjąć garnek z ognia. Zmiksować zupę. Zabielić śmietaną.

Czas 40 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...