Szukaj przepisów

poniedziałek, 10 lutego 2014

Tagliatelle al tartufo

Składniki:
  • trufle
  • masło
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • makaron
  • parmezan
  • pieprz, sól
Czyli makaron z truflami. Danie proste, szybkie i wyjątkowo ekskluzywne. Jeśli już udało nam się zdobyć trufle na śniadanie, to dobrze by było zrobić z nich też coś na obiad.
Z truflami do makaronu postępujemy tak samo, jak z truflami na grzanki. Czyli obieramy, kroimy cienko i dusimy na maśle oprószając solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Nie zapominamy także o kropli oliwy z oliwek. Trufle potrzebują dwudziestu minut, by być gotowe do wejścia na stół.
W tym czasie gotujemy makaron. Gdy będzie al dente, wycedzamy go i skrapiamy oliwą z oliwek. Następnie dodajemy trufle, mieszamy delikatnie, oprószamy parmezanem i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...