Szukaj przepisów

poniedziałek, 24 lutego 2014

Sałatka z awokado i surimi Magdy Gessler

Składniki:
  • awokado 2
  • paluszki krabowe 8
  • ogórek 1
  • ananas 2 krążki
  • sok z 2 cytryn
  • majonez 2 łyżki
Paluszki krabowe odmrozić, odwinąć z folii i sparzyć wrzątkiem na sicie. Rozdrobnić, rozdzielając wzdłuż na pojedyncze włókna. Ananasy pokroić na małe kawałki. Ogórka obrać, pokroić w kosteczkę. Awokado umyć, przekroić w poprzek, wyjąć pestkę. Łyżką wybrać miąższ pozostawiając półcentymetrową warstwę wewnątrz łupiny. Wnętrza skropić sokiem z cytryny. Miąższ awokado rozdrobnić widelcem dodając sok z cytryny. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki sałatki i nałożyć do łupinek awokado. Udekorować według gustu. Podawać z cząstkami cytryny.

Czas 25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...