Szukaj przepisów

czwartek, 27 lutego 2014

Sałata z gorgonzolą i szparagami Magdy Gessler

Składniki:
  • zielone szparagi 1 pęczek
  • mieszanka sałat z rukolą
  • kalafior 1, mały
  • pomidory 4
  • oliwki kilka
  • pleśniowy ser 300 g
  • śmietanka 100 ml
  • pieprz
Kalafior i szparagi oczyścić i ugotować na parze al dente. Sałaty umyć i osuszyć. 1/3 sera zmiksować ze śmietanką, resztę pokroić w kostkę. Schłodzony kalafior podzielić na różyczki. Pomidory pokroić w ósemki. Warzywa wyłożyć na talerze. Posypać kostkami sera, skropić sosem serowym. Oprószyć pieprzem. Resztę sosu podać osobno.

Czas 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...